Овочевий гарнір з моркви і горошку

Овочевий гарнір з моркви і горошку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вийміть заморожений горох і морква з морозилки і розморозьте їх при кімнатній температурі. Якщо є свіжий горошок і моркву, чудово! Почистіть і підготуйте їх.

Поки всі розморожується, очистіть часникові зубчики і дрібно наріжте їх. Викладіть часник разом з лавровими листками на сковороду і смажте протягом, приблизно, 4 – 5 хвилин на розігрітій оливковій олії, поки не піде аромат. Не пережарьте його.

Як тільки часник стане м’яким, додайте заморожену моркву на сковороду.
Перемішайте, додайте півсклянки води і тушкуйте під кришкою. Через 5 хвилин додайте в цю ж сковороду заморожений зелений горошок.

Добре перемішайте і тушкуйте, додавши дрібку перцю і солі. Потім додайте лимонну цедру.

Накрийте кришкою і готуйте овочі ще на 4-5 хвилин. В кінці перевірте, чи вони стали м’якими. Потім додайте тертий сир пармезан.

Тепер необхідно все перемішати і спробувати на сіль і перець, якщо потрібно, додайте ще.

Тушковані овочі викладіть на сервірувальне блюдо і подавайте до столу, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!