У цьому салаті кальмари добре поєднуються з різними овочами. Виходить ситний перекус або красиве святкове блюдо. При наявності всіх потрібних готових продуктів готується дуже швидко.
Інгредієнти
кальмари – 300 грам | |
картопля – 3 штуки | |
морква – 2 штуки | |
яйця – 2 штуки | |
солоних огірочка – 2 штуки | |
консервований горошок – 1 банка | |
сметана або йогурт – 2-3 столових ложки | |
сік лимона – 1 столова ложка | |
перець з сіль – за смаком |
У цьому салаті кальмари добре поєднуються з різними овочами. Виходить ситний перекус або красиве святкове блюдо. При наявності всіх потрібних готових продуктів готується дуже швидко.
Покроковий рецепт
Кальмари промивають, збризкують лимонним соком, варять у солоній воді п’ять хвилин. Потім нарізають, за можливості, невеликими кубиками.
Варену картоплю відварюють, нарізають такими ж кубиками, як кальмари.
Яйця відварюють, охолоджують, чистять, нарізають кубиками.
Варену моркву чистять, ріжуть кубиками, як втім і огірки.
Кальмари викладають у салатник, змішують з консервованим горошком, солять і перчать за смаком. Додають раніше підготовлені овочі.
Тепер готують заправку. Змішують сметану (або грецький йогурт без добавок) з соком лимона. Заправляють цією сумішшю салат.
Овочевий салат з кальмарами, яйцями і горошком подають охолодженим. Такий салат буде ще смачніше, якщо дати йому просочитися. Приємного апетиту!