Овочевий салат з сиром і кунжутним насінням

Овочевий салат з сиром і кунжутним насінням – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний овочевий салатик.

Інгредієнти

молодий козій або адигейський сир – 56 г
олія кунжутна ароматне – за смаком
сіль – за смаком
бульба фенхеля – одна штука
листочки зеленого базиліка – одна невелика жменя
баклажан не дуже великий – одна штука
кунжутне білі насіння для посипання – за смаком
молодий кабачок – одна штука
помідори черрі – 160 г
бульби картоплі – 160 г
будь листовий салат – 120 г
солодкий перець червоний великий – одна штука
лаймовий сік свіжовичавлений – з половини плоду
салатний фіолетовий лук великий – одна штука
мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Овочевий салат з сиром і кунжутним насінням

Для того, щоб цей овочевий салат придбав нотку м’якості, в нього слід додати козячий або адигейський сир.

Подавати салат, приготований з сиру, обсмажених і запечених овочів, кунжутного насіння, рекомендується в теплому вигляді.

Покроковий рецепт

Добре, якщо духова шафа оснащений режимом «Гриль», так як в ньому дуже зручно готувати овочі, які більш рівномірно пропікаються.

Якщо в духовці немає цього режиму, то можна просто встановити в ній температуру, що дорівнює двомстам градусам.

Отже, потрібно включити духовку, встановити в ній режим «Гриль», після цього промити бульба фенхеля, почистити його і нарізати тонкими пластинками або маленькими часточками. Промитий і очищений картопля нарізати невеликими шматочками довільної форми, підготувати форму для запікання і злегка змастити зсередини кунжутним маслом.

Викласти у цю ємність нарізані бульби, потім перемішати їх і запікати до повної готовності приблизно п’ятнадцять хвилин, в цей же час потрібно промити овочі, що залишилися, почистити їх, після чого нарізати кубиками середнього розміру. Викласти ці овочі в сковорідку і обсмажити в малій кількості кунжутного масла при регулярному помішуванні, а поки готуються всі овочі, можна промити будь листовий салат, якщо листя попалися занадто великі, то їх потрібно порвати руками.

Викласти промитий листовий салат на чистий рушник і підсушити, потім перекласти в салатник, туди ж відправити дрібні помідори, попередньо розрізані на половинки. Порубати листочки зеленого базиліка, нарізати кубиками будь-м’який сир, потім і ці компоненти викласти в салатник, після цього можна приготувати заправку з лаймового соку, перцю і солі.

Смажені і запечені овочі теж викласти в салатник, додати лаймову заправку, перемішати приготований салат, присипати його злегка обсмаженими кунжутним насінням і подавати відразу до столу.