Кальмари промивають, збризкують лимонним соком, варять у солоній воді п’ять хвилин. Потім нарізають, за можливості, невеликими кубиками.
Варену картоплю відварюють, нарізають такими ж кубиками, як кальмари.
Яйця відварюють, охолоджують, чистять, нарізають кубиками.
Варену моркву чистять, ріжуть кубиками, як втім і огірки.
Кальмари викладають у салатник, змішують з консервованим горошком, солять і перчать за смаком. Додають раніше підготовлені овочі.
Тепер готують заправку. Змішують сметану (або грецький йогурт без добавок) з соком лимона. Заправляють цією сумішшю салат.
Овочевий салат з кальмарами, яйцями і горошком подають охолодженим. Такий салат буде ще смачніше, якщо дати йому просочитися. Приємного апетиту!