Смачний овочевий салатик.
Інгредієнти
молодий козій або адигейський сир – 56 г | |
олія кунжутна ароматне – за смаком | |
сіль – за смаком | |
бульба фенхеля – одна штука | |
листочки зеленого базиліка – одна невелика жменя | |
баклажан не дуже великий – одна штука | |
кунжутне білі насіння для посипання – за смаком | |
молодий кабачок – одна штука | |
помідори черрі – 160 г | |
бульби картоплі – 160 г | |
будь листовий салат – 120 г | |
солодкий перець червоний великий – одна штука | |
лаймовий сік свіжовичавлений – з половини плоду | |
салатний фіолетовий лук великий – одна штука | |
мелений чорний перець – за смаком |
Для того, щоб цей овочевий салат придбав нотку м’якості, в нього слід додати козячий або адигейський сир.
Подавати салат, приготований з сиру, обсмажених і запечених овочів, кунжутного насіння, рекомендується в теплому вигляді.
Покроковий рецепт
Добре, якщо духова шафа оснащений режимом «Гриль», так як в ньому дуже зручно готувати овочі, які більш рівномірно пропікаються.
Якщо в духовці немає цього режиму, то можна просто встановити в ній температуру, що дорівнює двомстам градусам.
Отже, потрібно включити духовку, встановити в ній режим «Гриль», після цього промити бульба фенхеля, почистити його і нарізати тонкими пластинками або маленькими часточками. Промитий і очищений картопля нарізати невеликими шматочками довільної форми, підготувати форму для запікання і злегка змастити зсередини кунжутним маслом.
Викласти у цю ємність нарізані бульби, потім перемішати їх і запікати до повної готовності приблизно п’ятнадцять хвилин, в цей же час потрібно промити овочі, що залишилися, почистити їх, після чого нарізати кубиками середнього розміру. Викласти ці овочі в сковорідку і обсмажити в малій кількості кунжутного масла при регулярному помішуванні, а поки готуються всі овочі, можна промити будь листовий салат, якщо листя попалися занадто великі, то їх потрібно порвати руками.
Викласти промитий листовий салат на чистий рушник і підсушити, потім перекласти в салатник, туди ж відправити дрібні помідори, попередньо розрізані на половинки. Порубати листочки зеленого базиліка, нарізати кубиками будь-м’який сир, потім і ці компоненти викласти в салатник, після цього можна приготувати заправку з лаймового соку, перцю і солі.
Смажені і запечені овочі теж викласти в салатник, додати лаймову заправку, перемішати приготований салат, присипати його злегка обсмаженими кунжутним насінням і подавати відразу до столу.