Головне правило тут, омлет в середині повинен текти.
Інгредієнти
Яйця курячі – 2 штуки великі | |
Сіль – щіпка столова сіль | |
Болгарський перець – 0,5 плода | |
Мелений чорний перець – щіпка | |
Сир – 1 стіл. ложка натертий “Голландський” | |
Борошно – 1 стіл. ложка пшенична, просеянная | |
Молоко – 20 мл коров’яче | |
Сметана – 1 ст. ложка жирність 20 % | |
Зелень – кілька гілочок | |
Кріп – кілька гілочок дрібно порубати | |
Помідори черрі – кілька гілочок |
Коротко опишу приготування омлету: яйця розбити в посуд, приправити сіллю, меленим чорним перцем, збити віночком або вилкою, додати нарізаний соломкою болгарський перець, молоко, сметану. Перемішати, в кінці додати просіяне борошно. За бажанням, спеції – на Ваш розсуд!
Розігріти сковороду з товстим дном, поставити в неї форму круглу, обгорнуту фольгою, злегка форму змастити олією, вилити у форму приготовану суміш в сковороду по мірі гасіння додавати воду. Тушкувати під кришкою близько 20 хв, по суті, це процес – на пару. Готовність можна перевірити сірником.
Головне правило тут, омлет в середині повинен текти.
Витягнути форму з сковороди, обережно звільнити від фольги (форма з відкритим дном – тому відбувалося обгортання). Перенести на блюдо, прикрасити зеленню і помідорами черрі. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт
Приготувати всі відповідні інгредієнти. Зелень, помідори помити.
Яйця збити з молоком, сметаною, додати сіль, перець мелений чорний.
Перець солодкий добре помити, очистити, нарізати соломкою.
В яєчну суміш додати перець, борошно, сир.
Приготований омлет обережно осводить з форми!