Просіваємо сухі інгредієнти – борошно, розпушувач і цукрову пудру.
Відокремлюємо білки від жовтків.
Збиваємо жовтки і молоко, з’єднуємо з сухими інгредієнтами і збиваємо однорідне тісто.
Додаємо дрібку солі в білки, щоб стабілізувати їх. Починаємо збивати на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи її. Білки потрібно збити в пишну піну середньої густоти.
Акуратно змішуємо білки і тісто вручну віночком або лопаткою.
Розігріваємо сковороду, наливаємо краплю олії і розтираємо його серветкою. Панкейкі традиційно випікаються на сухій сковороді. Столовою ложкою формуємо панкейкі. Коли тісто покривається отворами, потрібно перевернути панкейк і випікати ще пів хвилини.
Готово! Смак у панкейків досить нейтральний, тому сміливо можна додавати улюблене варення, згущене молоко або різні сиропи.