Панна-котта апельсинова з вишневим соусом

Панна-котта апельсинова з вишневим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний італійський десерт.

Інгредієнти

желатинові гранули швидкої дії – 14 м
ожина добірна стигла – кілька штук
вершки самі жирні – 270 мл
лікер вишневий – 24 мл
незбиране молоко – 160 мл
сік вишневий густий – 35 мл
свіжовичавлений сік апельсиновий проціджений – 120 мл
пісок цукровий для десерту і соусу – відповідно, 27 г і 75 г
порошковий ванілін – один маленький пакетик

Як приготувати Панна-котта апельсинова з вишневим соусом

В Італії дуже люблять готувати місцеве ласощі у вигляді ніжного вершкового десерту, який отримав назву «панна котта». Подають це спокусливе ласощі традиційно з карамельним густим або шоколадним соусом, ягодами, шматочками фруктів або фруктовими соусами.

Покроковий рецепт

Влити в миску необхідну кількість процідженого апельсинового соку, насипати туди ж гранульований желатин, потім перемішати і залишити для подальшого набухання.

Поки гранули желатину набухають, можна зайнятися приготуванням густого вишневого соусу, а для цього у вогнетривкий посуд влити сік, додати цукровий пісок, перемішати і на слабкому вогні довести до кипіння, потім продовжити процес готування ще протягом восьми хвилин. Далі, в солодкий вишневий сироп додати потрібну кількість лікеру, гарненько перемішати соус і прибрати з плити.

Тепер потрібно приготувати і саму панна – коту апельсинову, а для цього підготувати каструлю невеликого розміру, в неї насипати порошковий ванілін, а також цукровий пісок (27 г), додати молоко і влити вершки густі, інтенсивно перемішати все і довести майже до кипіння, але обов’язково потрібно простежити за тим, щоб суміш не кипіла.

Далі, посуд з молочно-вершковою сумішшю прибрати з вогню, додати набряклу желатиново-апельсинову масу, потім перемішувати кілька хвилин вміст каструлі. Як тільки желатинові гранули розчинились повністю, а суміш стане абсолютно однорідною, перелити її в порційні форми і години на чотири відправити в холодильну камеру.

Далі, застиглий апельсиновий італійський десерт перевернути на велике блюдо, вийняти з форм, а для того, щоб це було легше зробити, рекомендується секунд на тридцять поставити попередньо формочки з панна-коттой в глибоку ємність з дуже гарячою водою.

Приготовану апельсинову панна-котту полити вишневим густим соусом, оформити шматочками безе і відбірної ожиною, після чого подавати до столу.