Панна-котта апельсинова з вишневим соусом

Панна-котта апельсинова з вишневим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Влити в миску необхідну кількість процідженого апельсинового соку, насипати туди ж гранульований желатин, потім перемішати і залишити для подальшого набухання.

Поки гранули желатину набухають, можна зайнятися приготуванням густого вишневого соусу, а для цього у вогнетривкий посуд влити сік, додати цукровий пісок, перемішати і на слабкому вогні довести до кипіння, потім продовжити процес готування ще протягом восьми хвилин. Далі, в солодкий вишневий сироп додати потрібну кількість лікеру, гарненько перемішати соус і прибрати з плити.

Тепер потрібно приготувати і саму панна – коту апельсинову, а для цього підготувати каструлю невеликого розміру, в неї насипати порошковий ванілін, а також цукровий пісок (27 г), додати молоко і влити вершки густі, інтенсивно перемішати все і довести майже до кипіння, але обов’язково потрібно простежити за тим, щоб суміш не кипіла.

Далі, посуд з молочно-вершковою сумішшю прибрати з вогню, додати набряклу желатиново-апельсинову масу, потім перемішувати кілька хвилин вміст каструлі. Як тільки желатинові гранули розчинились повністю, а суміш стане абсолютно однорідною, перелити її в порційні форми і години на чотири відправити в холодильну камеру.

Далі, застиглий апельсиновий італійський десерт перевернути на велике блюдо, вийняти з форм, а для того, щоб це було легше зробити, рекомендується секунд на тридцять поставити попередньо формочки з панна-коттой в глибоку ємність з дуже гарячою водою.

Приготовану апельсинову панна-котту полити вишневим густим соусом, оформити шматочками безе і відбірної ожиною, після чого подавати до столу.