Паштет із свинячої печінки з морквою та олією

Паштет із свинячої печінки з морквою та олією – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ще один рецепт паштету з свинячої печінки з морквою і вершковим маслом. Свинячий паштет виходить дуже ніжний і повітряний.

Покроковий рецепт

Попередньо замочену печінка в молоці, виймаємо, очищаємо від непотрібних плівок і жилок, ріжемо на невеликі шматки ставимо в каструлю з водою варитися.

Коли печінка вариться, не забуваємо знімати піну. Після того як свиняча печінка закипить, варимо ще хвилин десять. Потім зливаємо воду, наливаємо чисту. Кидаємо до печінки два лаврові листки, запашний перець, солимо. Після чого варимо ще двадцять п’ять хвилин.

Поки вариться свиняча печінка, посмажимо овочі і зваримо курячі яйця.
На гарячу сковороду, политу олією, ріжемо маленькими шматочками часник і обсмажуємо по шість сім секунд, головне, що б він не згорів, після чого виймаємо його. Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями і додаємо в сковороду. Добре перемішуємо і смажимо дві-три хвилини. Тим часом додаем ще нарізану кільцями цибулю порей і натерту на маленькій тертці моркву і смажимо цю овочеву суміш ще хвилини сім.

З каструлі з яєць виливаємо гарячу воду і заливаємо їх холодною, так шкаралупа краще очиститься.

А тим часом зварилася свиняча печінка. Викладаємо печінку в ємність і збиваємо блендером. Додаємо пожаренный цибулю, моркву і яйця. Збиваємо до однорідної маси, до такої міри, щоб паштет був ніжним і без грудочок.

Перекладаємо масу в ємність, додаємо вершкове масло кімнатної температури, перчимо, солимо і додаємо міксером до пишної однорідної маси. Перекладаємо все в маленьку ємність і ставимо в холодильник.

Ось і готова ніжний і повітряний свинячий паштет до багета або хліба. Приємного апетиту!