Свинячий паштет з курячої грудкою і грибами

Свинячий паштет з курячої грудкою і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна і ароматна закуска для будь-якого випадку!

Інгредієнти

Свиняча печінка – 600 г
Куряча грудинка – 350 г
Гриби – 100-150 г печериці
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Ягоди ялівцю – 5 шт.
Лимонний сік – 1 ч. л.
Чебрець – 5 шт.
Прованські трави – 1/2 ч. л.
Суміш перців – 3 г
Вершкове масло – 50 г

Як приготувати Свинячий паштет з курячої грудкою і грибами

Цей пряний і ніжний паштет стане відмінним доповненням для бутербродів, канапе або снеків. Гриби надають йому аромату, лимонний сік створює оксамитову консистенцію паштету, а масло надає приємного вершкового відтінку. Готуватися такий паштет вкрай легко, зберігати його можна близько 5-ти днів в холодильнику, після чого просмажити на сковорідці і можна зберігати ще близько трьох днів або використовувати для страв з макаронами.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для паштету. Печінка добре вимити і попередньо замочити в молоці для позбавлення від гіркоти приблизно на годину.

Помістити свинячу печінку в ємність і залити водою. Додати трохи солі, кілька гілочок чебрецю і ягоди ялівцю. Печінка відварити до готовності.

Курячу грудинку гарненько вимити і залити водою. Додати трави, ялівець і шматочки очищеної моркви.

Печериці помити і дрібно нашаткувати. Цибулю нарізати кубиком.

Обсмажити гриби на вершковому маслі разом з цибулею до готовності.

Готову печінку, м’ясо і моркву дістати з бульйону і нарізати на невеликі шматочки.

Подрібнити в блендері куряче філе.

Моркву і печінка подрібнити з невеликою кількістю бульйону і половиною смажених грибів.

З’єднати всі компоненти паштету, додати чайну ложку лимонного соку і спеції за смаком. Якщо паштет трохи сухуватий, потрібно додати ще масла і бульйону. Приємного апетиту!