Ніжний смачний паштет з курячої печінки без вершкового масла.
Інгредієнти
Печінка – 1 кг Куряча | |
Цибуля – 2 шт середнього розміру | |
Морква – 2 шт середнього розміру | |
Яблуко – 1 шт середнього розміру | |
Молоко – 100 мл | |
Олія соняшникова 100 мл | |
Цукор, сіль, перець – за смаком |
Печінковий паштет – смачна і корисна закуска. Можна подати як наповнення для кошиків на святковий стіл або у вигляді намазки на бутерброди для сім’ї.
Цей рецепт зручний і простий, інгрідієнти недорогі, часу витрачається небагато.
Що дуже важливо – дієтичний рецепт, але від цього зовсім не програє в смаку!
Покроковий рецепт
За 15 хвилин до готування промити і замочити в молоці курячу печінку.
Печінку промиваємо від молока. Ріжемо її надвоє.
Чистимо і ріжемо овочі.
У мене бл одна морква, але краще використовувати дві.
Розігріваємо сковороду, додаємо масло. Обсмажуємо цибулю, як підрум’яниться – трошки посипаємо цукром. Додаємо моркву, як підрум’яниться – додаємо сіль і перець.
Додаємо до овочів печінку і обсмажуємо на середньому вогні з усіх боків. У цей час ріжемо яблуко. Як печінка “побіліє” – додаємо яблуко, перемішуємо і тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, на маленькому вогні 30 хвилин.
Через 30 хвилин блюдо посолити і поперчити, якщо рідини мало – додати склянку кип’яченої води і дати протушкувати ще 5 хвилин. Готову печінку остудити і подрібнити, я використовую блендер.