Паштет з яловичої печінки з печерицями та горіхами

Паштет з яловичої печінки з печерицями і горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситний печінковий паштет з смаженими печерицями, цибулею, часником і горішками кешью.

Покроковий рецепт

Очистити від проток і плівок яловичу печінку, потім промити цей субпродукт і нарізати його кубиками невеликого розміру, почистити і дрібно порубати салатний цибулю. В якусь вільну миску викласти очищені фісташки, обдати їх окропом, остудити і акуратно нарізати дуже тонкими пластинками.

Поставити на помірний вогонь сковорідку, додати в неї спочатку невелика кількість вершкового масла, потім влити оливкову, гарненько прогріти масляну суміш, обсмажити в ній тертий часник і подрібнену цибулю.

Хвилини через три додати нарізану яловичу печінку, готувати інгредієнти п’ятнадцять хвилин при періодичному помішуванні, а по закінченні вищевказаного часу закинути дрібно порізані гриби. Смажити ще 5 хвилин.

Далі влити біле вино, потім насипати перець, сіль, рубану петрушку і трохи мускатного горіха.

Перемішати печінку з овочами і прянощами, потім продовжити процес готування на слабкому вогні приблизно п’ять хвилин, влити жирні вершки, довести вміст сковороди до слабкого кипіння.

Перекласти всі компоненти зі сковорідки в миску самого підходящого розміру, перемолоти їх блендером до потрібного стану (хтось любить пюре, а хтось з шматочками).

Горішки кеш’ю подрібнити в чаші блендера. Потім в збиту суміш з печінки і печериць додати перемелені горішки кеш’ю, перемішати.

Підготувати форму або баночку, перекласти в неї приготовлений яловичий паштет, накрити ємність плівкою або кришкою.

Відправити закусочний печінковий паштет з грибами і кешью в холодильник приблизно на три години, потім подавати його з грінками.