Паска великодня на кефірі

Паска великодня на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Паска традиційно печуть до свята Пасхи. Він є особливим символом поряд з фарбованими яйцями. Зараз паску можна купити в магазині, але все ж кращий варіант – це домашня паска.

Інгредієнти

Кефір – 250 мл
Сухі дріжджі – 1 ч. л.
Цукровий пісок – 3 ст. л.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Борошно пшеничне – 240 гр.
Жовток 1 яйця – 1 шт.
Масло вершкове – 50 гр.
Родзинки – 2 жмені
Сіль – за смаком
Для глазурі
Білок 1 яйця – 1 шт.
Цукровий пісок – 3 ст. л.
Лимонний сік – кілька крапель

Як приготувати Паска великодній на кефірі

Існує безліч рецептів тесту для пасок. Основа для даного рецепту – кефір. Краще брати жирний кефір, а не знежирений. В якості наповнювача можуть послужити улюблені сухофрукти, наприклад, курага, чорнослив або родзинки, а також горіхи, мак і т. д.

Покроковий рецепт

У чашу всипати сухі дріжджі і залити їх склянкою теплого кефіру.

Всипати цукровий пісок і сіль.

Влити рослинне масло.


Всипати 1/3 частина всієї борошна і замісити рідке тісто. Накрити його рушником і поставити в тепле місце на 20 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу покласти в тісто жовток.

Додати м’яке вершкове масло.

Всипати борошно.

Замісити досить густе тісто.

Родзинки промити і вмішати в тістовій ком. Поставити чашу з тестом в тепле місце на 40-60 хвилин для підйому.


Готове тісто має збільшитися в кілька разів. Перекласти його в спеціальну паперову форму для пасок або в звичайну форму для випічки, попередньо застеливши її пергаментом і змастивши дно і боки маслом. Залишити тісто в формі на 10-15 хвилин, після чого випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 30 хвилин.


Білок і цукор для глазурі збити в окремій ємності, додати лимонний сік, щоб глазур стала глянсовою.


Остиглий паска змастити глазур’ю і прикрасити за бажанням.


М’який, ароматний і смачний паска готова.