Паска великодня на кефірі

Паска великодня на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У чашу всипати сухі дріжджі і залити їх склянкою теплого кефіру.

Всипати цукровий пісок і сіль.

Влити рослинне масло.


Всипати 1/3 частина всієї борошна і замісити рідке тісто. Накрити його рушником і поставити в тепле місце на 20 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу покласти в тісто жовток.

Додати м’яке вершкове масло.

Всипати борошно.

Замісити досить густе тісто.

Родзинки промити і вмішати в тістовій ком. Поставити чашу з тестом в тепле місце на 40-60 хвилин для підйому.


Готове тісто має збільшитися в кілька разів. Перекласти його в спеціальну паперову форму для пасок або в звичайну форму для випічки, попередньо застеливши її пергаментом і змастивши дно і боки маслом. Залишити тісто в формі на 10-15 хвилин, після чого випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 30 хвилин.


Білок і цукор для глазурі збити в окремій ємності, додати лимонний сік, щоб глазур стала глянсовою.


Остиглий паска змастити глазур’ю і прикрасити за бажанням.


М’який, ароматний і смачний паска готова.