Паска з ангелом з марципана

Паска з ангелом з марципану – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Для дріжджового тіста:
Молоко – 1/2 склянки
Рослинна олія – 25 мл
Яйця курячі – 1 шт.
Вершкове масло – 25 г
Цукор – 100 г
Сіль – щіпка
Борошно – 2-2,5 склянки (залежно від борошна)
Дріжджі – 20 г (свіжих), 5-6 р (сухих)
Цукати – за смаком
Насіння соняшнику – за смаком
Для мастики:
Маршмеллоу (м’який зефір) – 100 г
Цукрова пудра – 200 г
Вода – 1 ст. л.
Вершкове масло – 1 ч. л.
Лимонний сік – 4-5 крапель
Харчовий барвник – за смаком

Як приготувати Паску з ангелом з марципана

.

Покроковий рецепт

Приготувати звичайну опару.
У теплому молоці розчинити дріжджі.

Додати 1/2 склянки просіяного борошна (якщо не просіяти, тісто буде гірше підніматися). Гарненько перемішати. Накрити легким бавовняним рушником і поставити в тепле місце на 20 хвилин (наприклад, в раковину або каструлю з теплою водою, підніметься дуже швидко :-)).

Поки опара «підходить» замочити цукати приблизно на 1 годину.

Розтопити вершкове масло і змішати його з рослинним 1:1 по 25 грам. Всього вийде 50 грам масла.

У масло додати цукор і сіль, і гарненько збити.

Цю суміш влити у підійшла опару. Додати яйце. Перемішати.

Всипати борошно. Перемішати. Кількість борошна може варіюватися, оскільки це залежить від якості борошна. Тісто не повинно прилипати до рук. Знову поставити в тепло приблизно на 1 годину. Спочатку тісто буде підніматися повільно, потім все швидше. Не давайте тесту перестояти, а то воно буде погано підніматися при випічці. Якщо ж тісто не вартий залишиться легкий дріжджовий запах.

Додати розмочені цукати і насіння. Акуратно перемішати. Форму вистелити папером для випічки. Викласти у форму тісто (воно має доходити до середини висоти форми). Дати йому растоятся близько 10 хвилин, накривши рушником. Тісто має піднятися наполовину, як мінімум. Далі, можна ставити в попередньо розігріту духовку до 180-200 градусів. Перший час духовку не відкривати, підглядати через скельце. Час випікання залежить від величини форми. Якщо верх почне пригорати, паска зверху накрити листом пергаментного паперу. Для визначення готовності проткніть паска тонкою дерев’яною лучиною або зубочисткою– липне чи ні…(думаю, цей метод знають всі).

Приготуємо мастику.
У глибоку миску покласти маршмеллоу. Додати води і декілька крапель лимонного соку.

Поставити в мікрохвильову піч на 30-60 секунд. Зефір повинен підтанути.

Витягнути, додати масло і цукрову пудру. Замісити тісто.

Пізніше заважати вже руками, до тих пір, поки мастика не перестане липнути до рук (за необхідності посипати ще цукрову пудру). Якщо мастика липне до рук, можна періодично змащувати руки м’яким вершковим маслом.

Мастику поділити на 3 частини. З 2/3 частини мастики зліпити ангела, залишити його сохнути.

Решту пофарбувати в рожевий колір (додати в марцепани порошок рожевого харчового барвника і добряче помісити тісто). З рожевого марцепана зліпити квіти.

Подсохшего ангела пофарбувати (знову ж розведеними у воді харчовими барвниками).

Паска з марципана полити цукровою глазур’ю, прикрасити квітами і ангелом.
Світлої пасхи!