Паска з журавлиною і кедровими горішками

Рецепт паски з журавлиною і цільними горіхами

Інгредієнти

Для паски:
Борошно – 600 г
Дріжджі – 1 пакет (12 р)
Ванілін – 1 г (або ванільний цукор – 1 пакет)
Вода – 1 / 4 л (тепла або молоко)
Цукор – 150 г
Сіль – 1/2 чайної ложки
Яйця курячі – 2 шт.
Вершкове масло – 100-150 г (размягченое)
Журавлина – 50 г
Кедрові горішки – 50 г
Для глазурі:
Курячий білок – 1 шт.
Цукрова пудра – 100 г
Лимонний сік – 1 чайна ложка (або щіпка лимонної кислоти)
Кондитерська посипання – за бажанням

Як приготувати Паску з журавлиною і кедровими горішками

Паска виходить дуже розсипчастим. Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 паски діаметром 10 см і висотою 11 див.

Покроковий рецепт

600 г борошна вищого сорту просіяти, додати 12 г сухих дріжджів, 1 г ваніліну або пакетик ванільного цукру, все перемішати сухою столовою ложкою. В окремому посуді в 1/ 4 л теплого молока або воду розчиніть 150 г цукру. Потім додайте 1/ 2 чайної ложки солі, 2 курячих яйця і вага гарненько перемішайте. Тепер з’єднайте приготовану суміш з сухими компонентами. Місіть тісто до отримання однорідної структури.

Додати в тісто 100 – 150 г розм’якшеного вершкового масла. Додати масло в тісто.

Потім в тісто додати 50 г сушеної журавлини і 50 р кедрових горішків, перемішати.

Накрити каструлю з тестом бавовняним рушником і поставити в тепле місце для підйому. Приблизний час – 40 – 50 хвилин.

Тісто обім’яти, розділити на рівні частини. З кожної частини скачати кулю і розкласти по формах. Я використовувала готові паперові форми для паски. Якщо ви використовуєте залізні форми, попередньо змастіть їх. Тісто у формі не повинно займати більше половини форми, так як при випіканні воно сильно піднімається. Паперові форми з тістом поставити на деко, накрити бавовняним легким рушником і залишити для вистоювання на 50 – 60 хвилин.

Дивіться також:  Паска з ангелом з марципана

Розігріти духовку до 180 градусів. У вже розігріту духовку на середній рівень поставити деко з пасками на 20 – 30 хвилин (деко сильно не трусіть, щоб тісто не опало). Духовку при випічці краще не відкривати. Готові паски дістати, остудити.

Поки остигають паски приготувати білу глазур. Білок відокремити від жовтка. Через сито просіяти 100 г цукрової пудри, щоб не було грудочок. Збити курячий білок з цукровою пудрою до однорідної білої маси. Потім додати щіпку лимонної кислоти або 3 – 6 крапель лимонного соку, ще раз збити. Нанести глазур на остиглі паски, розрівняти ложечкою або лопаткою по всій поверхні. Якщо ви хочете прикрасити паску зверху, присипте кондитерської посипкою. Але робіть це одразу, так як глазур швидко застигає.

Паску в розрізі.

Пригощайтеся!
Приємного апетиту!
З святом Пасхи!