Паска-краффин з сухофруктами і цукатами

Паска-краффин – випічка до світлого свята Великодня!

Інгредієнти

Борошно – 350 г
Молоко – 110 мл
Цукор – 80 г
Дріжджі живі – 20 г
Сіль – щіпка
Яйце – 1 шт.
Жовтки – 2 шт.
Сухофрукти та цукати – 100 г
Вершкове масло – 40+100 г
Ром або кріплене вино – 50 мл

Як приготувати Паску-краффин з сухофруктами і цукатами

Паска-краффин – це смачний і легкий варіант красивого і дуже ароматного святкової паски. Випічка готуватися просто, достатньо легко, а результат – чарівний аромат цукатів і вишуканий смак.

Покроковий рецепт

Спершу, потрібно приготувати опару з теплого молока, дріжджів і 1/3 частини цукру. Додати трохи борошна і відправити суміш підніматися в пишну піну в теплому місці.

Збити жовтки з цукром, ваніллю і одним цільним яйцем.

Просіяти борошно. Додати в продукт опару і жовткову масу з дрібкою солі.

Тісто накрити і відправити на годину в тепло підійматися.

Тим часом, потрібно промити сухофрукти та цукати і замочити в ромі.

Підійшло тісто розділити на два паски. Розкачати в пласт кожен шматочок тіста.

Рясно змастити тісто олією – по 50 грамів на кожен пласт тіста. Присипати сухофруктами.

Згорнути рулет і розрізати виріб не до кінця на два джгута.

Згорнути равлика в одну сторону.

Поверх викласти шари з другого джгута.

Помістити сформований паска у форму для випічки і відправити в тепле місце для підйому – на годину. Потім, потрібно відправити випічку в духовку – до сухої палички при 180 градусах.

Готову паску можна залишити як є.

Або ж прикрасити цукровою глазур’ю. Смачний і ароматний паска готова! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Паска з журавлиною і кедровими горішками