Паска з родзинками і цукатами з ананаса
Інгредієнти
Молоко – 200 мл | |
Борошно – 475 гр. | |
Жовтки – 3 шт. | |
Цукор – 150 гр. | |
Вершкове масло – 150 гр. | |
Дріжджі сухі – 7 гр. | |
Сіль – щіпка | |
Ванільний ароматизатор – кілька крапель | |
Родзинки – 100 гр. | |
Цукати ананаса – 100 гр. |
Паска є традиційним блюдом одного з найбільших християнських свят – Великодня. Але приготування паски за класичними рецептами вимагає багато часу і турбот. Я пропоную варіант, для господинь, які хочуть спекти головне блюдо великоднього столу своїми руками, але не мають при цьому в запасі багато часу. Ця паска не вимагає тривалого витримування, приготування опари і т. д. А на смак виходить і за текстурою дуже смачний і повітряний
Покроковий рецепт
1. У каструлі змішати борошно, цукор, сіль, дріжджі, вершкове масло кімнатної температури, жовтки і підігріте молоко. Якщо є міксер зі спеціальною насадкою для тіста, то вимішувати їм 10 хвилин. Якщо такої немає, то просто дуже ретельно вимісити руками.
2. Додати родзинки, цукати і ванільний ароматизатор. Все ще раз добре вимісити.
3. Розділити тісто на дві частини і покласти в паперову форму для випічки. Поставити на расстойку в тепле місце на 4-6 годин. Я ставлю в нагріту до 50 градусів духовку, щоб процес йшов швидше та впевненіше.
4. Коли тісто підніметься до країв форми, розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо форми з тестом на 30 хвилин.
5. Зверху посипаємо цукровою пудрою.