Паста Болоньєзе

Паста Болоньєзе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже швидкий і простий рецепт пасти. Не бійтеся експериментувати, адже всі смакові переваги абсолютно індивідуальні.

Покроковий рецепт


Підготовка.
Беремо цибулю і часник, нарізаємо їх. Часник ріжемо подрібніше, а цибулю хто як любить. Я теж дрібно нарізала, але можна нарізати пір’ям або півкільцями. Я так само заздалегідь нарізала зелень. Фарш слід дістати з холодильника заздалегідь, він повинен злегка нагрітися, звикнути до кімнатної температури.
Не МОЖНА класти на сковорідку охолоджене м’ясо/м’ясний виріб. Відбувається стрес і м’ясо стає менш соковитим.


Включаємо плиту, я використовувала максимальний вогонь, але тут треба дивитись в кого яка сковорідка і яка плита. Головне щоб не пригарело. Злегка обсмажуємо цибулю і часник, перемішуючи при цьому. Паралельно ставимо каструлю з водою, чекаємо поки вона закипить. Як тільки вода закипіла,підсолюємо її і кидаємо в каструлю макаронні вироби, які ви віддаєте перевагу. Я використовувала спагетті. Варимо до стану альденте (нагадую, що це на 2 хвилини менше, ніж написано на упаковці, так само нагадую, що у всіх макаронних виробів різне час приготування і ЗАВЖДИ перевіряйте, що написано на упаковці). Тим часом на сковорідку викладаємо фарш і томати у власному соку. Все добре перемішуємо. Я не накривала кришкою. Перші 4 хвилини я обсмажувала все на максимальному вогні (постійно переварачивая), а потім скинула вогонь ближче до мінімуму.

Мої варилися спагетті 8 хвилин. До цього часу фарш підсмажився, а зайва рідина википіла з сковорідки. Я додала зелень в сковорідку, посолила і поперчила. Спагетті додала в сковорідку, все перемішала і томила ще 1-2 хвилини. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо сиром і Bon Appetit!