Паста просочена соусом з молюсків і і солодких помідорів

Інгредієнти
| Молюски Вонголе (в раковинах) – 500 гр | |
| Томати Черрі – 250 гр | |
| Часник – 2 зубчики | |
| Пеперончино – 2 шт | |
| Петрушка – 10 гр | |
| Спагетті – 250-300 гр | |
| Сіль – За смаком | |
| Оливкова олія – 2-3 ст. л. |
Цей рецепт широко відомий на півдні Італії, завдяки унікальному смаку молюсків
Покроковий рецепт

Помити і нарізати томати

Помити і дрібно нашаткувати петрушку

Очистити часник, розігріти масло в грубокой сковороді, обсмажити часник 1-2 хвилини (головне, щоб не згорів)

Додати помідори і тушкувати 10 хвилин

Додаємо черепашки Вонголе, попередньо сполоснутые і пеперочнино в цілому вигляді, щоб потім безпечно витягти його

Накриваємо кришкою і тушкуємо, помішуючи, поки черепашки не відкриються

Готуємо пасту: у велику каструлю наливаємо більше половини води, додаємо сіль. Коли закипить – кладемо пасту цілком, і потім повільно підштовхуємо її всередину. Варимо згідно часу на упаковці: близько 9-10 хвилин


Під час готування потрібно злити трохи води від пасти – вона знадобиться нам для соусу

Готову пасту відкидаємо і відразу ж викладаємо на сковороду, вона повинна просочитися соусом 5-7 хвилин, якщо рідини буде мало – використовуємо накопичений бульйон

Видаляємо часник і пеперончино, викладаємо на тарілки і посипаємо свіжою петрушкою. Приємного апетиту
