Паста просочена соусом з молюсків і і солодких помідорів
Інгредієнти
Молюски Вонголе (в раковинах) – 500 гр | |
Томати Черрі – 250 гр | |
Часник – 2 зубчики | |
Пеперончино – 2 шт | |
Петрушка – 10 гр | |
Спагетті – 250-300 гр | |
Сіль – За смаком | |
Оливкова олія – 2-3 ст. л. |
Цей рецепт широко відомий на півдні Італії, завдяки унікальному смаку молюсків
Покроковий рецепт
Помити і нарізати томати
Помити і дрібно нашаткувати петрушку
Очистити часник, розігріти масло в грубокой сковороді, обсмажити часник 1-2 хвилини (головне, щоб не згорів)
Додати помідори і тушкувати 10 хвилин
Додаємо черепашки Вонголе, попередньо сполоснутые і пеперочнино в цілому вигляді, щоб потім безпечно витягти його
Накриваємо кришкою і тушкуємо, помішуючи, поки черепашки не відкриються
Готуємо пасту: у велику каструлю наливаємо більше половини води, додаємо сіль. Коли закипить – кладемо пасту цілком, і потім повільно підштовхуємо її всередину. Варимо згідно часу на упаковці: близько 9-10 хвилин
Під час готування потрібно злити трохи води від пасти – вона знадобиться нам для соусу
Готову пасту відкидаємо і відразу ж викладаємо на сковороду, вона повинна просочитися соусом 5-7 хвилин, якщо рідини буде мало – використовуємо накопичений бульйон
Видаляємо часник і пеперончино, викладаємо на тарілки і посипаємо свіжою петрушкою. Приємного апетиту