Паста з креветками в незвичайному соусі

Паста з креветками в незвичайному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готувати це незвичайне блюдо можна з будь-яких морепродуктів, але краще використовувати для цієї мети великі креветки.

Інгредієнти

великі креветки – дванадцять штук
цибуля салатний великий – дві штуки
подрібненого свіжого імбиру – 1 столова ложка
великі часточки часнику очищені – три штуки
подрібнений свіжий чебрець – одна ч. ложка
олія оливкова холодного віджиму – половина чашки
свіжовичавленого апельсинового соку – 1/4 склянки
соєвого соусу – 2 столові ложки
рисового винного оцту – 1 столова ложка
меду – 2 столові ложки
нарізаного зеленого цибулі – 1/3 чашки
кукурудзяного крохмалю – 1 столова ложка
вода – 1/3 склянки
паста – будь-яка

Як приготувати Паста з креветками в незвичайному соусі

Райська їжа з незвичайним соусом для креветок!

Покроковий рецепт

Зварити Пасту відповідно до інструкції в злегка підсоленій воді. Готову пасту відкинути на друшляк і дати стекти зайвій воді.

Почистити і дуже дрібно порубати обидві салатні цибулини. Потім перекласти їх в каструлю з прогрітим оливковою олією, додати подрібнений чебрець, дрібно нарізаний часник і імбир.

Обсмажувати цибулю з іншими компонентами при регулярному помішуванні приблизно вісім хвилин.

Зменшити вогонь і смажити на слабкому вогні інгредієнти протягом десяти хвилин. Далі влити в каструлю апельсиновий соус, винний оцет. Продовжити процес гасіння до тих пір, поки об’єм рідини не зменшиться наполовину.

У кухоль наливають трохи води (1/3), розводимо в ній кукурудзяний крохмаль, додаємо мед. Приготовану суміш виливаємо в сковороду з підготовленим соусом.

Як тільки соус буде готовий, процідити його через найдрібніше сито. Після цього прогріти ще трохи масла в тій сковороді, де раніше готувався цибулю.

Почистити креветки, залишити в них хвостики, потім викласти ці морепродукти в сковорідку, присипати їх лимонним перцем і сіллю, обсмажувати хвилин десять.

Далі креветки приготовлені перекласти на блюдо з пастою. Полити морепродукт соусом, після чого посипати рубаним цибулею і подавати до столу.