Гостроту і пікантність смаку регулюєте спеціями.
Щоб паста при варінні не злипалися додайте ложку рослинної олії у воду перед зануренням.
Інгредієнти
Макарони будь-який вигляд – на 4 порції | |
баклажан – 1 шт. | |
помідор – 2-3 шт. | |
часник – 2-3 зубчики | |
цибуля – 1 шт. | |
рослинна олія – 4 ст. л. (1 у воду з пастою) | |
сіль, перець, спеції – за смаком | |
томатний соус або кетчуп – 3 ст. л. | |
цукор – якщо немає соусу або кетчупа то доьавляем томатну пасту і цукор 1 ст. л. | |
борошно – 1 ст. л., якщо рідкуватим соус, але не обов’язково |
Макарони або як прийнято зараз говорити паста, асоціюється у мене з стравами: макарони по-флоцки, вермішель з сосиками або макарони з сиром, але з соусом який я пропоную, просто пальчики оближеш.
Він дуже легкий у приготуванні, але прикрасить нудні макарони. Страва стане також різноманітністю під час дотримання посту і полюбиться вегетаріанцям і діткам, яких дуже складно нагодувати овочами, тим більше запхати в них баклажани.
Пасту готую з твердих сортів пшениці, вони не розварюються і приємні на смак, солити їх також не потрібно. Але ви можете використовувати свої улюблені і не обов’язково форми спагетті, або приготувати самостійно.
Покроковий рецепт
Готуємо пасту відповідно до інструкції на упаковці.
І в цей же час, нарізаємо баклажани брусками, ріжемо помідори, цибулю і часник. Баклажыны обсмажуємо до золотої скоринки і прибираємо зі сковорідки. Не повинні бути готовими, тільки скоринка зовні. Попередньо не замочувала їх і не обсипала сіллю.
Після баклажан відправляємо в сковороду помідори, цибулю, часник і тушкуємо до розм’якшення. Додаємо склянку води і тушкуємо 3 хв., заливаємо соус. Я використовувала кетчуп, солимо, перчимо, додаємо сухий базилік, прованські трави, відправляємо баклажани. Помішуємо, якщо рідка консистенція, тоді необхідно додати ложку борошна, щоб трохи додати тягучості і густоти.
Перевіряємо готовність соусу і подаємо до столу з пастою.
Приємного апетиту!