Нарізати очищену картоплю на пластинки шириною в півсантиметра. Додати спеції до овочів, сіль, білий перець. Також,необхідно порізати тонкими брусочками моркву. Перемішати овочі і відставити.
Викласти в один шар картоплі і моркву в форму, змащену маслом.
Щедро посипати овочі рубаною зеленню за смаком – цибулею, часником, кропивою, розмарином або петрушкою.
Покрити овочі тонкими скибочками сала.
Накрити другим шаром картоплі всі овочі і відправити в духовку на 50 хвилин, виставивши температуру до 180 градусів. Орієнтуватися потрібно на м’якість картоплі і рум’яність шматочків сала.
Ароматні, смачні і апетитні овочі готові! Подавати на гарнір до холодних овочевих салатів або легких закусок. Страва особливо смачне в поєднанні зі сметаною і стравами з яєць, весняний салат з редиски. Приємного апетиту!