Печені овочі з салом і зеленню в духовці

Печені овочі з салом і зеленню в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нарізати очищену картоплю на пластинки шириною в півсантиметра. Додати спеції до овочів, сіль, білий перець. Також,необхідно порізати тонкими брусочками моркву. Перемішати овочі і відставити.

Викласти в один шар картоплі і моркву в форму, змащену маслом.

Щедро посипати овочі рубаною зеленню за смаком – цибулею, часником, кропивою, розмарином або петрушкою.

Покрити овочі тонкими скибочками сала.

Накрити другим шаром картоплі всі овочі і відправити в духовку на 50 хвилин, виставивши температуру до 180 градусів. Орієнтуватися потрібно на м’якість картоплі і рум’яність шматочків сала.

Ароматні, смачні і апетитні овочі готові! Подавати на гарнір до холодних овочевих салатів або легких закусок. Страва особливо смачне в поєднанні зі сметаною і стравами з яєць, весняний салат з редиски. Приємного апетиту!