Печені яблука павучок

Печені яблука павучок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Печені яблучка, є не тільки смачним і корисним стравою, але розкривають прекрасні можливості для прояву фантазії у декоруванні приготованого блюда.

Інгредієнти

яблука – 2 шт. Важливо, щоб яблука були великі з кисло-солодким смаком і твердою м’якоттю
мед – 1 ст. ложка
м’які цукерки – 2 шт. можуть бути м’які іриски або інші, що тануть цукерки
какао порошок – 1 сл. ложка
ядра волоських горіхів – 10-20 грам горіхи можуть бути будь-які на ваш смак
чорний шоколад – 1/2 плитки

Як приготувати Печені яблука “павучок”

Святкування Хэллоуна стає приємним проведенням часу для жителів багатьох західних країн. Останнім часом набирають обертів “потойбічні гуляння” і в нашій країні. Це не лише гарний привід відірватися на відмінній тематичної дискотеці, але і шанс проявити кмітливість і влаштувати шабаш будинку. При цьому, підготовка до Хелловіну здорово зближує всіх членів сім’ї, адже з’являються ідеї різних страшних нарядів, діти можуть попустувати, придумавши кривавий макіяж в стилі зомбі і щосили розважатися, лякаючи всіх в окрузі, а це, знаєте, є «законні підстави».

Прекрасним доповненням такого стилізованого дії можуть стати тематичні солодощі, приготовані, між іншим, із самих звичайних продуктів. А “налякати” їх можуть ваші дітки.

Покроковий рецепт


У першу чергу потрібно помити і розрізати вздовж. Важливо, щоб яблучка були правильної круглої форми, тому що це майбутнє тільце нашого павучка.

На наступному етапі нам потрібно очистити яблуко від шкірки. Далі вирізати насіннєві коробочки і плодоніжку.

Тепер приступимо до начинки наших яблучок. Першим ділом потрібно змастити внутрішню частину яблучка медом. Далі слід вкласти в нього іриску, посипати подрібненими горішками. Яблучка викласти на пергамент і в деко відправити запікатися в духовку на 25 хвилин при температурі 150 градусів.

По закінченню 25 хв. дістаємо яблучка з духовки.

І приступаємо до творчості. Викладаємо яблучко запечене на білу тарілку начинкою вниз (в духовці начинка схоплюється і не повинна випадати). Утворилося черевце посипаємо зверху какао і тертим шоколадом. Далі нарізаємо залишився шоколад смужками і формуємо з нього лапки павука. Використовуючи шматочок шоколаду більшого розміру, вилажіваем головку павучки ….. і вуаля! Наша солодка страшилка готова!
Приємного апетиту!