Печені яблука з медом, арахісом і волоським горіхом

Печені яблука з медом, арахісом і волоським горіхом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Корисний десерт, який сподобається і великим, і малим!

Інгредієнти

Яблука – 2 шт
Мед – 4 чайних ложки
кориця – 2 неповних чайних ложки
Арахіс – 20 грам
Волоський горіх – 20 грам
Цукор – 1 чайна ложка
Сік лимона – 2 чайних ложки
Кокосове масло – 1 чайна ложка
Гвоздика – 4 шт

Як приготувати Печені яблука з медом, арахісом і волоським горіхом

Печені яблука з медом та горіхами-страва проста в приготуванні , але в теж час шалено смачне!) Інгредієнти прості і не дорогі, відмінний варіант десерту на швидку руку. Готується швидко і легко. Приємного апетиту!)
Вам знадобиться:
1. Яблука
2. Кориця
3. Мед
4. Арахіс
5. Волоський горіх
6. Цукор
7. Лимон
8. Кокосове масло (за бажанням)
9. Гвоздика (за бажанням)

Покроковий рецепт


Розрізаємо яблука навпіл, виймаємо серединку, скроплюємо лимонним соком, посипаємо невеликою кількістю цукру, кладемо в серединку трохи кокосового масла. Подрібнюємо горіхи.

Яблуко посипаємо корицею потім викладаємо подрібнений арахіс і волоський горіх, знову посипаємо корицею.

Зверху на горіхи на кожну часточку яблука викладаємо по 1 чайній ложці меду.

У мед кладемо по одній гілочці гвоздики, аромат буде неймовірний.

Форму, в якій будуть запікатися яблука змащуємо невеликою кількістю кокосового масла. Викладаємо яблука, ставимо в попередньо розігріту духовку хвилин на 10-15, поки я блоки не покриються золотою скоринкою і не стануть м’якими.

Важливо: в процесі запікання періодично поливати яблука топленим медом, який буде збиратися на дні форми.

Блюдо готове, приємного апетиту:)