Печеня з картоплі і свинини в томатному соусі

Печеня з картоплі і свинини в томатному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Печеня зі свинини та картоплі – апетитне і смачне блюдо з оригінальним поєднанням інгредієнтів.

Інгредієнти

Свинина – 250 г
Картопля – 5 шт.
Томатний соус – 2 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець білий – за смаком
Зелений часник – невеликий пучок
Зелена цибуля – невеликий пучок
Паприка – за смаком
Спеції – за смаком

Як приготувати Печеню з картоплі і свинини в томатному соусі

Смачне і ситне печеня з картоплі і свинину – класичне блюдо з пікантними азійськими нотками. Ідеальний варіант для святкового вечері на швидку руку!

Покроковий рецепт

Свинину вимити і обсушити паперовими рушниками. Нарізати м’ясо на кубики, натерти сіллю, перцем, паприкою. Додати порізану цибулю і часник. Перемішати інгредієнти.

Додати томатний соус, повторно перемішати заготівлю і відправити в холод на півгодини, а в ідеалі – на ніч.

Поки м’ясо маринується, перед складанням страви потрібно очистити картоплю і нарізати на кільця. Посолити і поперчити коренеплід, присмачити спеціями і выожить у форму для запікання щільним шаром.

Поверх картоплі викласти свинину в соусі. Відправити блюдо в духовку не більш, ніж на годину, виставивши температуру на 180 градусів. Орієнтуватися в приготуванні жаркого потрібно на м’якість картоплі і просмажування м’яса.

Через годину смачне і апетитне печеня готова!

Подавати блюдо гарячим – з вогню та з жару! Приємного апетиту!