Печеня зі свинини та картоплі – апетитне і смачне блюдо з оригінальним поєднанням інгредієнтів.
Інгредієнти
Свинина – 250 г | |
Картопля – 5 шт. | |
Томатний соус – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець білий – за смаком | |
Зелений часник – невеликий пучок | |
Зелена цибуля – невеликий пучок | |
Паприка – за смаком | |
Спеції – за смаком |
Смачне і ситне печеня з картоплі і свинину – класичне блюдо з пікантними азійськими нотками. Ідеальний варіант для святкового вечері на швидку руку!
Покроковий рецепт
Свинину вимити і обсушити паперовими рушниками. Нарізати м’ясо на кубики, натерти сіллю, перцем, паприкою. Додати порізану цибулю і часник. Перемішати інгредієнти.
Додати томатний соус, повторно перемішати заготівлю і відправити в холод на півгодини, а в ідеалі – на ніч.
Поки м’ясо маринується, перед складанням страви потрібно очистити картоплю і нарізати на кільця. Посолити і поперчити коренеплід, присмачити спеціями і выожить у форму для запікання щільним шаром.
Поверх картоплі викласти свинину в соусі. Відправити блюдо в духовку не більш, ніж на годину, виставивши температуру на 180 градусів. Орієнтуватися в приготуванні жаркого потрібно на м’якість картоплі і просмажування м’яса.
Через годину смачне і апетитне печеня готова!
Подавати блюдо гарячим – з вогню та з жару! Приємного апетиту!