Печеня з яловичини з грибами в сметанному соусі

Печеня з яловичини з грибами в сметанному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Печеня – досить просте у приготуванні блюдо. Його можна готувати в повсякденному житті, а можна розкласти в порційні горщики і подати на святковий стіл.

Покроковий рецепт

Всі інгредієнти почистити, вимити, гриби розморозити (якщо заморожені).


М’ясо нарізати шматочками поперек волокон, обсмажити на сильному вогні до появи рум’яної скоринки. Скласти в каструлю з товстим дном, залити гарячою водою так, щоб м’ясо приблизно на 1 см було вище рідини. Тушкувати до м’якості м’яса.


Поки м’ясо гаситься підготуємо інші інгредієнти – картоплю і цибулю нарізаємо кубиками, гриби ретельно перебираємо, нарізаємо.

Коли м’ясо стало м’яким, додаємо до нього картоплю, цибулю та гриби. Тушкуємо хвилин 15, може знадобитися більше часу, все залежить від картоплі.

Коли картопля майже готовий, додаємо спеції (сіль, перець, лавровий лист, часник сушений), перемішуємо. Тушкуємо ще хвилин 5. Після чого додаємо сметану, добре перемішуємо. Вимикаємо плиту і даємо страві настоятися хвилин 10-15. Приємного апетиту!