Це блюдо досить просте у приготуванні з даним рецептом з легкістю впорається навіть новачок на кухні.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Картопля – 1 кг | |
Цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Помідор – 1 шт | |
Аджика – 1 ч. л | |
Сіль, приправи – за смаком |
Печеня з яловичини з картоплею – це давньоруської традиційне блюдо. Коли вам потрібно приготувати щось просте і ситне, особливо, якщо сім’я велика, саме спекотне буде відмінним варіантом виходу з положення. Виходить трохи жирновато, але зате приголомшливо смачно!
Покроковий рецепт
Ставимо каструлю з водою на плиту. Розморожуємо, за необхідності, м’ясо нарізаємо шматками приблизно по 3 см в діаметрі. Після того, як вода в каструлі закипіла, спускаємо туди промите м’ясо. Солимо за смаком, прикриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і залишаємо кипіти годину.
Поки кипить м’ясо починаємо готувати овочі. Чистимо і нарізаємо картоплю так, як ви звикли, але краще різати подрібніше, так картопля швидше звариться.
Цибулю і моркву слід почистити. Лук наріжемо кубиками, моркву натремо на тертці. Помідор також нарізаємо маленькими кубиками.
Зливаємо м’ясо з бульйоном в іншу ємність. У каструлю наливаємо олію і приступаємо піджарки. Обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку, потім додаємо моркву і деякий час тушкуємо все це під кришкою на середньому вогні. Потім спускаємо помідори і знову тушкуємо під кришкою. В піджарку також додамо аджику і приправи за смаком.
На піджарку укладаємо м’ясо перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Тепер спускаємо картоплю, заливаємо бульйоном так, щоб бульйон був на одному рівні з картоплею. Закриваємо кришкою, ставимо на повільний вогонь, час від часу помішуючи.
Як тільки картопля звариться додаємо зелень, вимикаємо плиту і залишаємо на 5 хвилин на залишковому теплі.
Смачну печеню готовий, приємного вам апетиту!