Печеня з яловичини з картоплею

Печеня з яловичини з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це блюдо досить просте у приготуванні з даним рецептом з легкістю впорається навіть новачок на кухні.

Інгредієнти

Яловичина – 500 г
Картопля – 1 кг
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Помідор – 1 шт
Аджика – 1 ч. л
Сіль, приправи – за смаком

Як приготувати Печеня з яловичини з картоплею

Печеня з яловичини з картоплею – це давньоруської традиційне блюдо. Коли вам потрібно приготувати щось просте і ситне, особливо, якщо сім’я велика, саме спекотне буде відмінним варіантом виходу з положення. Виходить трохи жирновато, але зате приголомшливо смачно!

Покроковий рецепт




Ставимо каструлю з водою на плиту. Розморожуємо, за необхідності, м’ясо нарізаємо шматками приблизно по 3 см в діаметрі. Після того, як вода в каструлі закипіла, спускаємо туди промите м’ясо. Солимо за смаком, прикриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і залишаємо кипіти годину.



Поки кипить м’ясо починаємо готувати овочі. Чистимо і нарізаємо картоплю так, як ви звикли, але краще різати подрібніше, так картопля швидше звариться.
Цибулю і моркву слід почистити. Лук наріжемо кубиками, моркву натремо на тертці. Помідор також нарізаємо маленькими кубиками.

Зливаємо м’ясо з бульйоном в іншу ємність. У каструлю наливаємо олію і приступаємо піджарки. Обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку, потім додаємо моркву і деякий час тушкуємо все це під кришкою на середньому вогні. Потім спускаємо помідори і знову тушкуємо під кришкою. В піджарку також додамо аджику і приправи за смаком.

На піджарку укладаємо м’ясо перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Тепер спускаємо картоплю, заливаємо бульйоном так, щоб бульйон був на одному рівні з картоплею. Закриваємо кришкою, ставимо на повільний вогонь, час від часу помішуючи.

Як тільки картопля звариться додаємо зелень, вимикаємо плиту і залишаємо на 5 хвилин на залишковому теплі.
Смачну печеню готовий, приємного вам апетиту!