Печеня зі свинини

Печеня зі свинини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Орегано у поєднанні з болгарським перцем і картоплею, звареної в мундирі, і задають той неповторний смак, який ви обов’язково оціните!

Інгредієнти

Картопля – 1 кг
Свинина (вирізка/шийка) – 600 г
Болгарський перець – 100-200 г
Часник – 3-4 зубчики
Рослинне масло – 3-4 ст. л.
Орегано – кілька щіпок
Сіль, перець – за смаком
Базилік – щіпка

Як приготувати Печеня з свинини

Найчастіший питання, який щодня задає собі кожна господиня, що новенького можливо приготувати із звичайного набору продуктів. Печеня зі свинини саме той випадок, коли вдавшись до нехитрої імпровізації, настільки звичне поєднання смаків може заграти новими нотками.

Покроковий рецепт

Ретельно миємо картоплю. Найкраще це робити абразивної стороною губки. Далі відварюємо його в мундирі. Після того, як він повністю охолоне, чистимо і ріжемо досить великими шматочками.

Болгарський перець нарізаємо довільними шматочками. (Я використовую заморожений, заготовлений на зиму).

Нарізаємо м’ясо на частини такого ж розміру, як і картоплю. В толстодонной (краще чавунної) посуді на дуже розпеченому маслі обсмажуємо м’ясо, постійно помішуючи, до утворення потрібної скоринки. Солимо і перчимо за смаком.

У обсмажене м’ясо (при необхідності можна додати ще трохи олії) закидаємо часник і болгарський перець. Обсмажуємо на сильному вогні кілька хвилин, виймаємо часник (він віддав свій аромат і більше нам не знадобиться). Потім додаємо нарізану картоплю, ще спецій за смаком. Продовжуємо готувати ще 3-5 хвилин.

Перекладаємо в ємність для запікання, посипаємо орегано, акуратно перемішуємо і відправляємо в добре розігріту духовку на 10-15 хвилин, поки наша страва не підрум’яниться. Прекрасне і ароматне печеня з свинини готово!