Печеня зі свинини з кефіром в горщиках

Печеня зі свинини з кефіром в горщиках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простота приготування підкуповує. Ми не дуже багато витрачаємо часу на підготовку страви, ставимо горщик в духовку і у нас є час, що б зайнятися іншими справами або іншими стравами, зробити салатик наприклад, ну або гарнір до страви…

Інгредієнти

м’якоть свинини – 750 гр можна взяти будь-червоне м’ясо
цибуля ріпчаста – 200 гр 2 шт середнього розміру
морква – 170 гр одна велика
кефір – 500 мл жирність 2,5 %
петрушка – 50 гр пучок
масло рослинне – 30 – 50 мл беріть будь за смаком
сіль – 1 ч. л. за смаком
сухі спеції – 1 ч. л. за смаком

Як приготувати Печеня зі свинини з кефіром в горщиках

Спекотне таким способом робить його дуже смачним, м’ясо просто тане в роті! У мене в рецепті горщик об’ємом 1 літр, якщо у вас такого не знайдеться, візьміть кілька порційних.

Покроковий рецепт

Готуємо продукти до приготування, з м’яса видаляємо плівки, овочі чистимо…

Вимите м’ясо ріжемо на не дуже великі шматочки, розміром десь з пів сірникової коробки…

Цибулю ріжемо на не дуже тонкі півкільця, моркву я натерла на тертці для корейської моркви, можна просто порізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертці…

Я беру мою старовинну, мою улюблену сковорідку, в якій ні чого не пригорає, я в ній тушу овочі і м’ясо. Беріть будь-яку сковороду великого обсягу, запалюємо сильний вогонь, розігріваємо її і наливаємо масло! Після того як масло розігріється, смажимо цибулю до прозорості…

За тим кладемо моркву і обсмажимо все разом хвилин 5. Добре перемішуйте що б ні чого не пригоріло!

Після чого кладемо порізане кубиками м’ясо, обсмажуємо все разом до напівготовності м’яса. Зараз можемо посолити, поперчити і якщо хочете додати які-небудь спеції на ваш смак, то можете сміливо зробити це! Якщо буде пригорати додайте пару столових ложок води…

Вимикаємо сковороду, розігріваємо духовку на 180 – 200 градусів. У горщик перекладаємо всі м’ясо, я вже говорила в передмові, що у мене глиняний горщик об’ємом 1 літр, можна взяти порційні горщики.

І ось тепер заливаємо м’ясо кефіром, щоб він повністю покрив м’ясо, трохи вилочкою пошевелим м’ясо, що б кефір скрізь проник до самого дна. Ставимо горщик в духовку і засікаємо час.

Через годину дістаємо горщик і перевіряємо м’ясо виделкою на м’якість, якщо м’ясо вам здасться трохи жорстким, то поверніть горщик в духовку ще на кілька хвилин. Після того, як вміст цього дивовижного судини вас повністю влаштує, можете насолодитися цим найсмачніше стравою. Я завжди доповнюю яким гарніром! Зелень можна порізати і посипати м’ясо, знову ж таки за смаком. Я посипала різаної петрушкою! Приємного Вам апетиту!!!