Спробувавши печінкову запіканку з овочами ви навіть не відразу здогадаєтеся з чого вона приготована
Інгредієнти
Печінка куряча – 500 гр. | |
Яйця – 3 шт. | |
Кабачок – 2 шт. | |
Баклажан – 1 шт. | |
Перець болгарський – 2 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Сіль – за смаком |
Не всі люблять печінку, але вона є корисним продуктом, який багатий білком, залізом, вітамінами групи В і корисним холестерином. Але як же її є, якщо смак продукту не подобається. Просто потрібно її правильно приготувати. Я пропоную запіканку з курячої печінки з овочами. Овочів багато, баклажани, болгарський перчик, кабачок, морковочка… Так що смак печінки заглушається і виходить дуже смачне блюдо!
Покроковий рецепт
1. Підготуйте всі овочі. Помийте їх. Цибулю, моркву, кабачки і баклажани очистіть від шкірки, болгарський перець від насіння.
2. Моркву натерти на крупній тертці. Всі інші порізати кубиками.
3. Спочатку обсмажити цибулю, потім додати моркву. Коли цибулю з морквою трохи обсмажаться, до них додати інші овочі. Накрити кришкою і тушкувати до готовності, і поки вся рідина не випарується.
4. Курячу печінку змолоти на м’ясорубці. Додати до неї яйця і перемішати.
5. Коли овочі трохи охолонуть додати їх у печінку. Посолити.
6. Вилити у форму, змащену рослинним маслом. І запекти в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин.