Куряча печінка настільки ніжна, що печінковий паштет просто тане у роті.
Інгредієнти
Куряча печінка – 500гр | |
Морква – 250 гр | |
Цибуля – 250гр | |
Масло рослинне – 100мл | |
Масло вершкове – 100гр | |
Сіль, перець – за смаком |
Печінковий паштет – це незамінна закуска, його можна їсти намазуючи на хліб, роблячи рулетом, варіацій на тему використання печінкового паштету дуже багато. В моїй родині це практично, основне блюдо. Особливо полюбився паштет з курячої печінки. Готується просто, не прикладаючи великих зусиль. Спробуйте, і я впевнена, що цей рецепт закріпиться у Вашій кулінарній книзі.
Покроковий рецепт
Готуємо продукти. Курячу печінку промити, просушити. Цибулю і моркву очистити від шкірки і нарізати великими шматочками.
Тушкувати до напівготовності цибулю з морквою, потім додати курячу печінку, і тушкувати під кришкою ще хвилин 15.
Після того як печінка з овочами буде готові, охолодити і перекласти її в блендер.
Збивати блендером до пастоподібної маси. Коли ми отримаємо однорідну суміш паштету, дістаємо її (суміш) з чаші блендера, перекладаємо в жароустойчивую посуд і зверху заливаємо розтопленим, вершковим маслом. І, відправляємо наш печінковий паштет на 30-35 хв при температурі 180 в духовку. Печінковий паштет з курячої печінки можна їсти вже і після збивання блендером, але якщо пропекти його, то смак виходить більш ніжним.
Приємного Вам апетиту!