Насправді за цим рецептом готується вівсяне печиво, але при заміні вівсяних пластівців сумішшю з 5 злаків, вийшло незвичайне на смак і корисне печиво.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 100 гр. | |
Пластівці “5 злаків” – 0,5 ст. | |
Цукровий пісок – 50 гр. | |
Банан – 0,5 шт. | |
Яблуко – 1 шт. | |
Родзинки – 1 жменя | |
Вершкове масло або оливкова олія – 2 ст. л. | |
Рослинне масло – для змазування форми | |
Розпушувач – 0,5 ч. л. | |
Ванілін – 1 пакетик |
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 8-10 штук, тому для великої сім’ї або для гостей слід збільшити кількість продуктів. У першу чергу потрібно з’єднати сухі інгредієнти, а потім поступово додати рідкі.
Покроковий рецепт
Пластівці висипати у високу посуд і за допомогою блендера трохи подрібнити.
Всипати цукровий пісок.
Додати просіяне борошно, ванілін і розпушувач.
З половини банана і цілого яблука зробити пюре за допомогою блендера або терки. Фруктове пюре покласти в суміш із сухих продуктів.
Ізюм перебрати і промити. Всипати в миску з іншими продуктами.
Додати масло. Якщо використовується вершкове масло, то його необхідно попередньо розтопити.
Всі інгредієнти ретельно перемішати і залишити тісто на пару хвилин.
Деко застелити пекарської папером, змастити її олією. За допомогою ложки викласти на пергамент печиво бажаного розміру. Поставити в нагріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
Вийняти золотисте печиво і остудити.
Подати печиво до чаю. Печінка чудово зберігається кілька днів, але частіше з’їдається за один раз.