Ароматні, соковиті, смачнющі Ґудзики з пісочного тіста – весела гра, де бере участь вся родина: від випічки до поїдання наввипередки 😉
Інгредієнти
Борошно – 500 грам | |
Маргарин – 120 грам | |
Цукор – 5 ст ложок | |
Ванілін/ванільний цукор – 1 уп. | |
Яйце – 2 (жовтки) | |
Какао – 2 ст. ложки | |
Гарбуз – 150 грам |
А пам’ятаєте своє дитинство?! Як би не жили наші батьки, але у нас, дітвори, завжди в хаті пахло печивом і ми з сестричкою з задоволенням брали участь у випічці. Мені подобалося не тільки замішувати тісто, але і робити з формочок ґудзики, а сестричка з задоволенням робила дірочки для ниток)
Коли печиво було готове, бабуся брала червону нитку і прошнуровывала гудзички, щоб було красиво.
Ті далекі теплі спогади наштовхнули мене на приготування печива “Гудзичка” тільки різних розмірів і форм.
Вдалося нам поекспериментувати з кольором і смаковими рішеннями, вийшло класно!
Ловіть рецепт)
Покроковий рецепт
Для процесу головне не тільки свіжі продукти, але й гарний настрій і музика) У нашому випадку виконавець – синуля)
Відокремлюємо білки від жовтків, білки використовуємо в омлет (ми так робимо), а жовтки перетираємо з цукром і ванількою)
Додаємо розм’якшений маргарин і гарненько перемішуємо.
У цей час ріжемо гарбуз кубиками і варимо до м’якості на швидкому вогні. Відкидаємо на друшляк, зливаємо воду і перетираємо виделкою до стану пюре.
Просіяне борошно кладемо частинами і вимішуємо тісто.
Ділимо тісто на 3 частини: одна виходить звичайна, у другу кладемо 2 ст. ложки какао і вимішуємо, а в третю додаємо гарбузове пюре (зайву рідину зливаємо).
Тісто кладемо в холод (балкон, холодильник) на 45 хвилин.
Виймаємо, розкачуємо будь товщиною і вирізаємо формочками гудзики. Ми робили від пластиліну різної форми. А дірочки трубочкою. Перекладаємо на пергамент і в духовку на 170 градусів на 15 хвилин.
виймаємо і лопаємо!