Печиво – хрумкі горішки зі згущеним молоком

Печиво – хрумкі горішки зі згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хрумкі горішки зі згущеним молоком – завжди радість не тільки для дитини, але і для дорослого.

Інгредієнти

Вершкове масло – 200 г
Цукор – 1 склянка
Яйця курячі – 3 шт.
Борошно – 2 склянки
Згущене молоко – 2 банки
Сіль – щіпка
Лимонна кислота – имонная кислота (або кілька крапель лимонного соку)

Як приготувати Печиво – хрумкі горішки зі згущеним молоком

Рецепт печива – горішки зі згущеним молоком, за якою завжди готувала моя бабуся в дитинстві. Для даного рецепту горішків потрібна спеціальна форма – горішниця. Розкрию деякі секрети приготування… Тісто має вийде густе і в’язке (але не як на лід), м’яке. Білки для приготування тіста краще збити міксером… і швидше, ніж віночком і тісто виходить більш легким.

Форму для горішків потрібно змащувати лише на самому початку випічки. Випечене тісто для горішків виходить розсипчастим і хрустким. Заготовки для горішків можна зробити заздалегідь і начинити, коли вам буде зручно. Горішки можна наповнити заварним кремом вершковим кремом, джемом, вареним згущеним молоком, можна в начинку покласти по горішку… Згущене молоко беріть перевірене або придбайте відразу варене згущене молоко.

Покроковий рецепт

Рецепт тіста для горішків.
Взяти 3 курячих яйця, розбити, відокремити жовтки від білків. Жовтки збити за допомогою виделки з 1 склянкою цукру і дрібкою солі.

Додати 200 г розм’якшеного вершкового масла. Гарненько перемішати.

Білки збити в міцну піну міксером (для кращого підйому можна додати в кінці збивання лимонну кислоту на кінчику ножа або кілька крапель лимонного соку). Додати в раніше приготоване тісто. Перемішати. Всипати попередньо просіяне борошно вищого сорту. Перемішати все до однорідної консистенції столовою ложкою. Кількість борошна може варіюватися залежно від її сорту. Тісто повинне вийти густе, але ллється.

Спеціальну форму для горішків розжарити на вогні, змастити рослинним маслом за допомогою пензлика (змащувати потрібно зовсім не багато і лише один раз, так як тісто і так містить більше кількість вершкового масла). У кожну клітинку покласти по 2/3 чайної ложки тесту (більше не потрібно, так як тісто буде притискатися і вилазити з формочки).

Піч горішки до золотистого кольору, періодично перевертаючи форму. Щоб горішки легше вытаскивались можна підчепити їх з краю виделкою, перевернути орешницу, висипати шкарлупки в глибоку чашу.

Спечені шкаралупки горіхів остудити, зрізати зайве (зручніше це зробити ножицями).

Згущене молоко покласти в каструлю, залити водою і варити близько 3-х годин. Залишки — крихти, змішати з вареним згущеним молоком. Вийде начинка.

Наповнити шкарлупки приготовленої начинкою.

З’єднати половинки скорлупок.

Солодкі горішки з вареним згущеним молоком готові. Подавати до столу. Насолоджуйтесь!