Смачне, в міру солодке печиво з молочним смаком, відмінно підійде до чаювання з сім’єю або друзями. Тим більше, що готується легко і швидко.
Інгредієнти
сироватка – 100 мл | |
сода – 0,5 ч. л. | |
цукор – 3 ст. л. | |
рафінована рослинна олія – 50 мл | |
борошно – 280 гр | |
яйце – 1 шт |
Для цього печива нам знадобиться сироватка. Її можна купити або зробити самим при виготовленні домашнього сиру або сиру. Інші продукти завжди є в кожному будинку: борошно, яйця, сода, цукор, рослинна олія без запаху.
Покроковий рецепт
Наливаємо сироватку кімнатної температури в миску, де будемо заважати тісто. Додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб сироватка погасила соду.
Додаємо яйце, цукор і рослинне масло. Збиваємо до однорідної консистенції.
Додаємо просіяне борошно потроху і замішуємо тісто, як тільки тісто стане густим, слухаємо його з миски на стіл, посипаний борошном, і вимішуємо руками. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
Залишимо тісто на 15 хвилин під рушником. Потім відрізаємо шматок тіста, розкачуємо його, стіл і качалку обсипаємо борошном, щоб тісто не прилипало. З готового листа вирізаємо фігурки, можна звичайної стопкою, не забуваючи її вмочати кожен раз в борошно, що б тісто не прилипло.
Деко вкриваємо пергаментом і викладаємо печива.
Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці до 18-190 градусів, приблизно 20-25 хвилин, дивіться по своїй духовці. Печиво повинне підрум’яниться. Готове печиво знімаємо з форми, даємо йому охолонути і подаємо до чаю.