Печиво на сироватці

Печиво на сироватці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне, в міру солодке печиво з молочним смаком, відмінно підійде до чаювання з сім’єю або друзями. Тим більше, що готується легко і швидко.

Інгредієнти

сироватка – 100 мл
сода – 0,5 ч. л.
цукор – 3 ст. л.
рафінована рослинна олія – 50 мл
борошно – 280 гр
яйце – 1 шт

Як приготувати Печиво на сироватці

Для цього печива нам знадобиться сироватка. Її можна купити або зробити самим при виготовленні домашнього сиру або сиру. Інші продукти завжди є в кожному будинку: борошно, яйця, сода, цукор, рослинна олія без запаху.

Покроковий рецепт

Наливаємо сироватку кімнатної температури в миску, де будемо заважати тісто. Додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб сироватка погасила соду.

Додаємо яйце, цукор і рослинне масло. Збиваємо до однорідної консистенції.

Додаємо просіяне борошно потроху і замішуємо тісто, як тільки тісто стане густим, слухаємо його з миски на стіл, посипаний борошном, і вимішуємо руками. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.

Залишимо тісто на 15 хвилин під рушником. Потім відрізаємо шматок тіста, розкачуємо його, стіл і качалку обсипаємо борошном, щоб тісто не прилипало. З готового листа вирізаємо фігурки, можна звичайної стопкою, не забуваючи її вмочати кожен раз в борошно, що б тісто не прилипло.

Деко вкриваємо пергаментом і викладаємо печива.

Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій духовці до 18-190 градусів, приблизно 20-25 хвилин, дивіться по своїй духовці. Печиво повинне підрум’яниться. Готове печиво знімаємо з форми, даємо йому охолонути і подаємо до чаю.