Стара мамина чавунна форма служить вірою і правдою вже не один десяток років. А ось хороший рецепт мені попався не відразу, але тепер я готую тільки за нього.
Покроковий рецепт
У глибокій мисці (в тій, в якій будете замішувати тісто) розтопити пачку вершкового маргарину. Зробити це можна в мікрохвильовій печі.
Додати в миску яйця і щіпку солі.
Після цього погасити соду яблучним оцтом і додати в миску з яйцями і маргарином.
Потім туди ж покласти крохмаль і цукор. За бажанням можна збагатити смак майбутнього печива, додавши в тісто родзинки, горіхи, шоколадну стружку, цукати тощо
В останню чергу додати борошно. Не хвилюйтеся, якщо вам здасться, що суміш виходить рідкуватий – крохмаль зробить свою справу і суміш загусне, постоявши недовго на столі.
Розігріти, змащену жиром форму з обох сторін. Від якості прогріву буде залежати, як добре готове печиво буде зніматися з форми.
В середину відкритої форми викласти грудку тіста і закрити другою половиною.
Випікати на середньому вогні 2 – 3 хвилини, потім перевернути і довести до готовності другу сторону печива.
Витрусити печиво з форми на тарілку. Якщо зберігати печиво в закритій ємності, то воно буде довгий час залишатися м’яким.