Пропоную Вам рецепт фаршированого перцю – порадуйте Ваших близьких смачною вечерею!
Інгредієнти
Свинина – 1 кг | |
Морква – 3 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1-2 великих або 5-6 дрібних | |
Болгарський перець – 10 шт. | |
Рис – 100 г | |
Томатна паста – 200 г | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Лавровий лист – 1-2 шт |
Ситне, досить не складний у приготуванні страва порадує Вас і Вашу родину за вечерею, його не соромно подати і за святковим столом. Прекрасно поєднується з будь-яким гарніром, а також добре йде і в якості самостійного блюда. Пропоную Вам рецепт фаршированого перцю – порадуйте Ваших близьких смачною вечерею!
Покроковий рецепт
Ставимо рис на вогонь і варимо до напівготовності. Потім промиваємо і відставляємо в сторону, він нам стане в нагоді пізніше.
Далі чистимо перець. Акуратно відрізаємо перець біля основи, робимо, так звані, “шляпки”, дістаємо насіння і відкладаємо наш перчик в бік. Переходимо до наступного овочу і так всі 10 штук.
Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками. Можна великими, дрібними кубиками, півкільцями, кілець, кому як подобається.
Моркву натираємо на крупній тертці.
Тепер готуємо заправку: на розпечену сковороду висипаємо цибулю і моркву і обсмажуємо поки овочі не стануть м’якими і золотистими (як на 2-му фото). За бажанням, цибулі і моркви можна насипати більше, ніж за рецептом, все залежить від побажань Вашої родини (мій чоловік дуже любить цибулю). Це відмінне доповнення для страви, яку Ви подасте в дуеті з перчиком.
До погашеним овочів додаємо томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини і все, заправка готова! В кінцевому підсумку вона повинна вийде як на 2-му фото.
Переходимо до начинки нашого перчика, безпосередньо до фаршу.
Перекручуємо На м’ясорубці м’ясо. Потім додаємо сіль, перець за смаком і раніше приготовлений рис (він у нас стоїть в стороні). Все ретельно перемішуємо.
Наступний крок – начинка перцю. Беремо перчик і фаршируємо його, можете допомогти собі чайною ложкою. Намагайтеся, щоб фарш добре утрамбовался, але без фанатизму, а то крихкий овоч може тріснути. Робити зверху гірку не варто – тоді “капелюшок” буде падати.
Беремо ємність, в якій будемо гасити, і на дно викладаємо третину заправки. Розподіляємо її по дну.
Утрамбовуємо наш начинений перець і накриваємо його “капелюшками”. У мене залишилося трохи фаршу і я зробила пару тефтелек.
Зверху засипаємо залишилася заправкою і заливаємо кип’яченою водою до “капелюшків”, можна менше. Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Після закипання, додати сіль, перець і лавровий лист. На повільному вогні перець повинен тушкуватися 30-40 хвилин. Після приготування дайте страві постояти 10 хвилин, так би мовити, дійти до кондиції і можна подавати на стіл.
Фарширований перець готовий! Приємного Вам апетиту!!!!