Сам по собі болгарський перець дуже барвистий овоч, завдяки цьому таке блюдо може прикрасити святковий стіл. Особливо якщо використовувати різнокольорові плоди як це роблю я.
Покроковий рецепт
Почнемо з приготування начинки. Поріжемо м’ясо і цибулю на шматочки.
Прокручуємо їх на м’ясорубці і додаємо у фарш сіль, чорний перець і подрібнений часник.
Далі відварюємо трохи рису до напівготовності, зливаємо воду і даємо йому охолонути.
Нарізаємо овочі для підливи.
Приступаємо до роботи з самим перцем. Обрізаємо плодоніжки, вичищаємо все зайве всередині і промиваємо.
Наступним кроком висипаємо остиглий рис у фарш, перемішуємо і начиняємо їм наші перчики, утрамбовуючи начинку, що б не виникало порожнечі.
Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді або якщо готуєте в казані як я, відразу в ньому.
Викладаємо на обсмажені овочі перець, намагаємося ставити його вертикально в один ряд і заливаємо водою. Після того як закипить, зменшуємо газ.
Додаємо томатну пасту, сметану і лавровий лист. Готуємо близько години на повільному вогні.
Страва готова! Подаємо гарячим з підливою!