М’ясо і одну цибулину перемелюю на м’ясорубці.
З перцю видаляю ніжки і насіння.
Рис заливаю водою і 10 хвилин варю на маленькому вогні. Напівготовий рис додаю до фаршу, солю і перчу всю масу.
Наповнюю кожен перець підготовленим фаршем і викладаю його в каструлю.
Ще одну цибулину ріжу, тру моркву на тертці і висипаю овочі в сковороду. Туди ж ріжу помідор і додаю томатну пасту. Всі пережариваю.
У каструлю з перцями наливаю води, щоб вона повністю покрила його. Готову піджарку висипаю в каструлю. Щоб перець не піднімався, поверх нього ложу неглибоку тарілку, яка буде притискати перці. Протягом 1 години варю фарширований перець. Якщо використовується куряче м’ясо, тоді час варіння можна зменшити до 45 хвилин.
Готовий перець можна подавати зі сметанною або майонезом. Фарширований овоч можна їсти без бульйону, в якому він варився. Ми ж любимо рідина, тому подаємо його в глибоких тарілках.