Незвичайне персикове морозиво, виготовлене на основі аквафаба
Інгредієнти
Персики – 500 гр. | |
Цукор – 70 гр. | |
Рідину з-під соєвих бобів . – 150 мл |
Аквафаба – це рідина з-під бобових, яка залишається після варіння або з консерви з ними. Її використовують вегетаріанці замість яєць в десертах. Я не вегетаріанка, але все нове і цікаве мене приваблює, тому що я люблю експериментувати на кухні.
Тому після варіння супу з соєвими бобами я трохи залишила рідини, щоб спробувати з неї щось приготувати. Чесно в мене вона не так добре збита, як це пишуть у рецептах з аквафабой, (може тому що я використовувала мало цукру). Але я не хотіла занадто солодке блюдо типу безе, а в міру солодке і корисне. Тому я просто зібрала піну, що утворилася від збивання і ввела в персикове пюре, щоб зробити морозиво. Вийшло морозиво дуже легке, ніжне і повітряне. Так що експеримент, я вважаю, вдався! І ви обов’язково спробуйте!
Покроковий рецепт
1. Рідину з-під бобових (у мене соєві боби) збивати 5-7 хвилин до отримання пишної стійкої піни.
2. Персики промити, обсушити і видалити кісточки. Скласти в чашу комбайна.
3. Перемолоти в пюре.
4. Ввести піну в персикове пюре акуратного розмішуючи лопаткою, щоб не втратити легкість.
5. Поставити в морозильну камеру до повного застигання.
6. Подати персикове морозиво в красивих креманках. Насолоджуйтесь!