Підлива до макаронів з куркою і каррі

Підлива до макаронів з куркою і каррі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Куряча грудка – 200 г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Імбир – 1 великий шматок
Морква – 1 шт.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Каррі – 5 ст. л. пасти (або сухої приправи)
Горох – 400 г
Молоко – 400 мл
Кінза – жменя
Бальзамічний оцет – 2 дес.л.
Вода – 1,5 склянки

Як приготувати Підлива до макаронів з куркою і каррі

Макарони – чудовий продукт, але аж надто прісний. І завжди, макаронні вироби хочеться заправити яким-небудь соусом з магазину. Соусів у нас на прилавках безліч, але з чого вони приготовані, який вони мають смак? А кошти просто так витрачати теж не хочеться. Тому я пропоную вам приготувати макарони з підливою з курки і каррі. У приготуванні використовується звичайна куряча грудка, яку можна замінити на куряче філе і горох нут. А так само, для повного гармонійного смаку підливи: цибуля, морква, імбир і деякі види спецій і трав. Така підлива чудово підійде не тільки до макаронів. Підлива до рісу буде добре поєднуватися за колірною гамою і викликати бурхливе апетит. Підлива до гречки ізолює сухість крупи. Мені дуже подобається ця підливка з курки, сподіваюся і вам сподобається. Рецепт підливи наведено нижче.

Покроковий рецепт

Відварити в підсоленій воді курячу грудку до готовності. (Курячу грудку можна замінити на куряче філе. Не хвилюйтеся, сухість філе ви не відчуєте, так як ми приготуємо не просто м’ясо, а м’ясо з підливою). Куряче м’ясо остудити. Потім м’ясо очистити від шкіри і кісточок, якщо такі є, порвати руками на маленькі шматочки.

Імбир почистити, дрібно порізати (імбир краще використовувати свіжий, так як сушений менш сильний). Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати. Стебла кінзи гарненько промити, дрібно порубати. На сковороді розігріти 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажити на маслі всі нарізані раніше інгредієнти, іноді помішуючи. Лук повинен стати напівпрозорим.

Поки всі смажитися, почистити моркву, порізати кружечками (якщо велика, гуртки порізати навпіл). До смаженої імбиру, цибулі і зелені додати моркву і пасту каррі. Смажити все протягом 1-2-х хвилин, періодично помішуючи.

У смажені овочі додати 400 мл молока, гарненько перемішати. Закинути перероблене відварене куряче м’ясо, 400 г гороху і 1, 5 склянки води. Добре перемішати, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити на слабкому вогні близько 40 хвилин. В кінці варіння додати 2 десертні ложки бальзамічного оцту, який збере воєдино всі смакові якості цих продуктів. Так само можна додати дрібно рубану кинзу (або іншу зелень для яскравості страви). Підлива з м’ясом готова!

Подавати підливу з курки з гарніром з макаронів або рису.
Приємного апетиту!