Підлива до макаронів з куркою і каррі

Підлива до макаронів з куркою і каррі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відварити в підсоленій воді курячу грудку до готовності. (Курячу грудку можна замінити на куряче філе. Не хвилюйтеся, сухість філе ви не відчуєте, так як ми приготуємо не просто м’ясо, а м’ясо з підливою). Куряче м’ясо остудити. Потім м’ясо очистити від шкіри і кісточок, якщо такі є, порвати руками на маленькі шматочки.

Імбир почистити, дрібно порізати (імбир краще використовувати свіжий, так як сушений менш сильний). Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати. Стебла кінзи гарненько промити, дрібно порубати. На сковороді розігріти 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажити на маслі всі нарізані раніше інгредієнти, іноді помішуючи. Лук повинен стати напівпрозорим.

Поки всі смажитися, почистити моркву, порізати кружечками (якщо велика, гуртки порізати навпіл). До смаженої імбиру, цибулі і зелені додати моркву і пасту каррі. Смажити все протягом 1-2-х хвилин, періодично помішуючи.

У смажені овочі додати 400 мл молока, гарненько перемішати. Закинути перероблене відварене куряче м’ясо, 400 г гороху і 1, 5 склянки води. Добре перемішати, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити на слабкому вогні близько 40 хвилин. В кінці варіння додати 2 десертні ложки бальзамічного оцту, який збере воєдино всі смакові якості цих продуктів. Так само можна додати дрібно рубану кинзу (або іншу зелень для яскравості страви). Підлива з м’ясом готова!

Подавати підливу з курки з гарніром з макаронів або рису.
Приємного апетиту!