Простий рецепт приготування курки. Відмінно підійде як соус до макаронів або гречці.
Інгредієнти
Курка (філе) – 1 кг | |
Вода – 200-300 мл | |
Сметана – 150-200 г | |
Паприка мелена – на смак | |
Часник сушений – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Олія – для смаження |
Курка, мабуть, мій улюблений інгредієнт. Велика різноманітність рецептів: від простих до вишуканих. Цей рецепт підходить як для новачків, так і для тих, хто з кухнею на «ти»: пікантний смак порадує завзятих кухарів, а простота приготування — початківців. Курка по цьому рецепту виходить ніжною і соковитою. Швидко, смачно і без зайвих клопотів!
Покроковий рецепт
Підготуємо інгредієнти. Можна використовувати будь-яку частину курки — біле або червоне м’ясо, головне, щоб це було філе. У мене — грудка, яку я відділяю від кістки.
Курку ріжемо на шматочки приблизно 3-4 див.
Розігріваємо олію в сковороді і викладаємо на неї курку.
Коли шматочки обжарились з усіх боків, вливаємо воду десь до середини, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 5 хвилин на середньому вогні.
Знімаємо кришку, кладемо сметану і насипаємо спеції. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою 15-20 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.
Солимо, тушкуємо до повної готовності. Якщо залишається багато рідини, можна додати вогонь і тушкувати без кришки.
Як тільки смак і консистенція соусу вас повністю влаштовує, знімаємо з плити.
Подаємо з будь-яким гарніром. Я подаю з макаронами. От і все. Просто, швидко і смачно! Приємного апетиту!