Пікантний салат з гарбуза з руколою
Інгредієнти
Гарбуз – 400 г Краще брати свіжу гарбуз, але можна і заморожену, нарізану кубиками. | |
Рукола – 70 г Краще брати свіжу рукколу, миту і розфасовану. | |
Сир – 100 г Краще брати пармезан, але підійде будь-який сир твердих сортів. | |
Мед – 1 ст. ложка Мед можна взяти будь | |
Оливкова олія – 2 ст. ложки | |
Бальзамічний крем – за смаком Зазвичай використовую крем з трюфелем, але підійде будь-який несолодкий крем – з базиліком, з червоним перцем. | |
Кедрові горіхи – 3 ст. ложки Горіхи очищені, додаються в готовий салат за смаком |
Красуня гарбуз – королева городу, криниця вітамінів і дуже позитивний овоч. Однак на нашому столі, у більшості випадків, набір страв з гарбуза досить обмежений, і найчастіше ми використовуємо її як добавку до рисової або пшоняної каші, або при приготуванні супів. Пропоную спробувати рецепт нового салату, де гарбуз грає одну з головних ролей” і, завдяки незвичайному обрамленню з сиру, бальзамічного крему і кедрових горіхів, постане у новій якості – легкого незвичайного гарніру або закуска, яку можна подавати до будь-яких видів м’яса, а можна пробувати і як самостійне блюдо.
Покроковий рецепт
Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками 1 див. Якщо використовуєте заморожену гарбуз, то її треба попередньо розморозити і дати стекти воді, відкинувши на друшляк. Викласти на сковороду і обсмажити на оливковій олії на середньому вогні 5 хвилин.
Додати до гарбуза 1 столову ложку меду і обсмажувати ще 5 хвилин, поки гарбуз не стане яскраво-помаранчевої з скоринкою.
Натерти на крупній тертці сир. Найкраще використовувати тверді сорти.
Змішати листя рукколи, обсмажену гарбуз, натертий сир і додати очищені кедрові горіхи за смаком. Прикрасити готову страву бальзамічним кремом і злегка збризнути оливковою олією.