Різдвяний буряковий салат з яблуками і апельсином

Буряковий салат з “хрусткими” шматочками яблук і ароматним апельсином… Гості оцінять збалансований смак терпкого і свіжого страви!

Інгредієнти

яблука – 2 зелених
апельсин – 2 шт.
буряк – 4 шт. (невеликих)
Для заправки:
білий оцет – 1 столова ложка
оливкова олія – 1/4 склянки + 2 столові ложки
бальзамічний оцет – 2 столові ложки
коричневий цукор – 1/2 ч. л.
волоські горіхи – 1/4 чашки нарізаних

Як приготувати “Різдвяний” буряковий салат з яблуками і апельсином

Цей барвистий салат з буряка з яблуками і апельсинами підійде і до будь-якого торжества, і для перекусу в звичайний день. Всі продукти заправляються ароматною бальзамічної заправкою. А назвала я його різдвяним, тому що вони має чарівний новорічний аромат апельсина. Так і продукти для салату ми легко можемо знайти взимку.

Покроковий рецепт

1. Буряк закиньте в киплячу воду і варіть протягом 30 (приблизно, час варіння залежить від розміру буряків) хвилин, поки вона не стане м’якою.

2. Дайте буряках охолонути, а потім очистіть і наріжте її кубиками.

3. Зелені яблука очистіть від серцевини, нарізати кубиками.

4. Апельсини очистіть від шкірки, поріжте.

5. Перекладіть все порізані продукти в глибоку чашку.

6. В окремій мисці змішайте оливкова олія, бальзамічний оцет і коричневий цукор.

7. Додайте заправку в салат і добре перемішайте.

8. Посипте салат з буряка волоськими горішками, перед тим як будете подавати його до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат морквяний з імбиром і горіхами