Пікша (тріска), запечена в духовці, під соусом песто

Пікша (тріска), запечена в духовці, під соусом песто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рибу пікшу можна зустріти в північних морях Атлантичного і Північного Льодовитого океанів, або на прилавках в магазині 😉 .

Інгредієнти

Риба Пікша – 300 – 350 г
Базилік – пучок
Часник – 1-2 зубчики
Оливкова олія – 2-3 столові ложки
Горіхи кешью – 2 столові ложки
Сіль – за смаком
Лимонний сік – 1-2 столові ложжи
Лимон – 1 шт.
Вершкове масло – 20-30 г
Ріпчаста цибуля – 50 г

Як приготувати Пікша (тріска), запечена в духовці, під соусом песто

Промислова морська риба пікша належить до сімейства тріскові. Рибу пікшу можна зустріти в північних морях Атлантичного і Північного Льодовитого океанів, або на прилавках в магазині 😉 . Найчастіше пікша має великі розміри. Ця риба високо цінується. М’ясо пікші біле, не жирне, має дуже ніжний смак. Пікша ідеальна для людей, які дотримуються дієтичного харчування. Вона містить величезну кількість протеїнів, вітамінів В 12, селен, вітаміни групи В, а також А і D, залізо, цинк, натрій, калій, бром, йод, фтор. Ця риба багата амінокислотами, поліненасиченими жирними кислотами класу омега-3, які так необхідні людському організму. Пікша легко засвоюється організмом і перетравлюється в шлунково-кишковому тракті.

Пікша відмінно поєднується з різними спеціями, підходить до різноманітних страв і гарнірів. Після приготування м’ясо залишається ніжним, але пружним. З пікші виходять чудові галушки, рибні тефтелі або котлети, пиріжки, суфле або муси. Пікша не втрачає форми після обробки парою. У 100 грамах пікші в середньому міститься близько 70 Ккал.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями. Лимон промити, нарізати часточками, залишити трохи для прикраси страви.

Приготувати соус песто. У чашу блендера закинути листя базиліка, 1 – 2 зубчики часнику, не крупно порізаного, близько 2 – 3-х столових ложок оливкової олії, 2 столові ложки горіхів (краще кешью), щіпку солі.

Все добре подрібнити. Додати лимонний сік (1 -2 столові ложки достатньо), знову перемішати.

Рибу розморозити (якщо є в цьому необхідність). Промити під проточною холодною водою, відрізати хвостик, зрізати плавники, обсушити. Викласти рибу на деко вистелений пекарської папером (якщо папір не використовуєте, змастіть деко олією). Пікшу за смаком посолити. Викласти на рибу приготований раніше базиліковий соус з кешью, розподілити по всій поверхні.

На рибу викласти нарізану кільцями ріпчасту цибулю і шматочки вершкового масла. Зверху по центру пікші розкласти гуртки лимона. Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити деко з рибою в розігріту духовку на середній рівень. Запікати пікшу близько 20 хвилин.

Подавати рибу можна як гарячою, так і в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!