Пиріг Гості на порозі

Пиріг Гості на порозі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг, який не треба пекти в духовці. Простий у приготуванні, смачний десерт для вас, ваших друзів і сім’ї.

Інгредієнти

Сметана – 200 г Сметана-основа для крему, яким буде просочений ваш пиріг.
Цукровий пісок (цукор) – 100 г
Молочне печиво – 16 шт (250 г) Кількість печива залежить від того, на скільки порцій розрахований пиріг.
Кубик шоколаду або шоколадна цукерка – 1 шт Для прикраси нашого пирога вам знадобиться невеликий шматочок шоколаду або цукерка. Ви можете вибрати будь-який вид шоколаду: білий, темний, молочний, повітряний і т. д. Також можете прикрасити пиріг мармеладом або іншими солодощами.

Як приготувати Пиріг “Гості на порозі”

Часто буває так, що ваші родичі або друзі несподівано заглядають в гості. Коли не чекаєш гостей, звісно ж приготувати пишний і смачний стіл не встигнеш. Але для цієї проблеми є рішення. Я поділюся з вами простим рецептом дуже смачного і корисного пирога швидкого приготування. Інгредієнти для цієї страви зазвичай є під рукою у кожної господині, тому здивувати гостей смачним десертом буде нескладно.

Покроковий рецепт

Візьміть обрану посудину, в якій будете збивати крем (начинку) для нашого пирога. У нашому випадку це невелика пластикова миска.

Додаємо в миску сметану і цукор в тих пропорціях, які вказані в інгредієнтах.

Збиваємо цукор і сметану міксером, якщо немає такої можливості, то ретельне перемішуємо ложкою. Збиваємо до тих пір, поки не вийде густа, повітряна маса.

Тепер потрібно взяти блюдо, на якому ми будемо робити пиріг. На нього ми викладаємо перший шар крему, а на нього печиво.


Тепер викладаємо печиво, чергуючи його з кремом. Тобто: ложка крему, шар печива і так далі.

Доробляємо наш пиріг до таких розмірів, яких вам потрібно. Акуратно прибираємо надлишки крему, надаємо красиву форму.

Тепер, щоб прикрасити наш десерт, натираємо на тертці шоколад.

Акуратно посипаємо шоколадну стружку на пиріг. Готовий виріб ставимо в холодильник на 20-30 хвилин, щоб крем просочив печиво, і пиріг став м’яким легко ріжеться.

Наш пиріг готовий! Приємного апетиту!