Як готується пиріг «Ягідне козуб» з лікером:
1. Борошно разом з розпушувачем для тесту просіяти через сито, змішати її з цукром. Окремо збити 3 яйця, поступово вилити їх в сметану, розтерту з вершковим маслом.
2. В вершкову масу порціями додати борошняну суміш. Гарненько замісити тісто, накрити його і прибрати в прохолодне місце на 30 хвилин.
3. Від охолодженого тіста відокремити третю частину і повернути її в холодильник. Інше тісто викласти рівним шаром у форму і з допомогою виделки зробити невеликий бортик.
4. Свіжі ягоди потрібно промити, заморожені слід розморозити. Покласти ягоди в друшляк і дати з них стекти зайвої рідини. Змішати ягоди з лікером і цукровою пудрою, викласти на тісто. Ягідний шар не варто робити занадто товстим, інакше тісто під начинкою буде сирим.
5. Дістати з холодильника відкладену частину тіста, скачати з неї тонкі довгі джгути. Викласти їх по діагоналі на начинку, щоб вони утворили грати з ромбовидними отворами. Кінці джгутів закріпити на бортику пирога. Зверху можна по колу викласти ще один джгут.
6. Збити яйце, що залишилося, і змастити поверхню пирога. Випікати виріб 40 хвилин при 180 градусах. Готовий пиріг з ягодами дістати, посипати трохи зверху цукром і подавати до столу. Приємного чаювання!